Kako izabrati veš za najmlađe

Kada vaš mališan konačno izađe iz pelena, i počne da koristi veš, ovaj odevni komad postaje izuzetno važna stavka na listi prioriteta za vaše dete. S obzirom da deca brzo rastu i veš će se menjati shodno tome, pa će se tako i briga o gaćicama s vremena na vreme vraćati na dnevni red. 

Ukoliko niste sigurni šta bi trebalo da razmotrite prilikom kupovine veša za vaše dete, odnosno ako vas zanima kako da izaberete kvalitetne gaćice i potkošulje za vašeg mališana, pred vama je tekst koji će vas uputiti u to. 

Veš izrađen od potpuno prirodnog materijala 

Najvažnija stavka je ona koja se odnosi na materijal od koga su izrađene gaćice koje kupujete za vaše dete. Bilo da birate slip gaće za dečake ili devojčice, pre nego što uopšte uzmete u razmatranje oblik i veličinu ovog komada veša, pogledajte njegov sastav. 

Mnogi ljudi su alergični na neprirodne materijale, čak i kombinacije prirodnih i onih koji to nisu, a kod dece ovakve reakcije i iritacije mogu biti dodatno pojačane, s obzirom na to da im je koža znatno osetljivija, zato je vrlo važno da odaberete pamučne gaćice koje su bezbedan i prijatan izbor za vašeg mališana. 

U pamučnim gaćicama će se dete manje znojiiti, neće ga svrbeti i neće imati nikakav neprijatan osećaj. Takođe, ovakve gaćice će sprečiti širenje bakterija, što vrlo važno za vašeg mališana. 

Birajte oblik u kome se vaše dete oseća najprijatnije 

Donji veš još zovu i intimno rublje, a ovo ime mu sasvim odgovara ne samo zato što pokriva najosetljivije delove tela, već i zato što je najbliži koži i u direktnom kontaktu je sa njom, pa zbog toga samo onaj koji nosi određeni komad veša može da posvedoči da li se u tome oseća prijatno ili ne. 

Ista stvar važi i za decu. To što se vama dopao određeni komad veša, za koji mislite da će biti udoban vašem detetu, ne znači da će to biti slučaj. Zato obratite pažnju kako dete reaguje kada mu obučete određene gaćice. Da li negoduje, da li ga žulja, da li usporeno hoda i slično.

Kada krene da nosi gaćice, dete je već dovoljno stasalo da može da iskaže naprijatnost ako ne rečima, onda bar grimasom ili svojim ponašanjem. Zato pratite reakciju vašeg deteta kada mu obučete određeni komad veša, i shodno tome zaključite da li ste napravili pravi izbor. 

Privikavanje na gaćice nakon nošenja pelena 

Ukoliko je vaše dete tek prestalo da nosi pelene i počelo sa gaćicama, sačekajte malo pre nego što procenite da li su mu udobne gaćice. 

Naime, kada dete tek počne da nosi veš, potrebno je da prođe određeni period privikavanja na ovaj novi komad tkanine, nakon čega ćete moći da utvrdite realnu sliku o tome kakve gaćice odgovaraju vašem mališanu. 

Kupujte dezene koji će se dopasti vašem detetu 

U periodu kada deca počnu da nose donji veš otvara se novo poglavlje u njihovim životima, u kojima ih čeka usvajanje velikog broja navika i veština. Jedna od njih biće i da vode računa o svom vešu, da postanu svesni zašto ga nose i da on mora redovno da se menja. 

Zato je potrebno da ih zainteresuje za ovaj komad odeće a to možete uraditi tako što ćete kupovati gaćice i potkošulje šarenih i neobičnih dezena, za koje znate da će se dopasti vašem detetu. Ono što takođe može igrati važnu ulogu jeste veš sa omiljenim likovima iz nekog crtaća ili sa superherojima. 

Ovakav veš sigurno će privući pažnju vašeg mališana, a onda na scenu stupate vi sa objašnjenjem zašto je donji veš usko povezan sa higijenom, na koji način ga treba menjati, i koliko često.

Imajte u vidu ove savete prilikom prve naredne kupovine veša za vaše mališane i odaberite komade koji će ispunjavati sve navedene uslove. Uz praćenje sopstvene intuicije, i ovih saveta,  možete biti prilično sigurni da ćete napraviti pravi izbor pri kupovini veša kada vaše dete prestane da nosi pelene

Leave a Reply

Required fields are marked*