deca pišu

Prednosti učenja engleskog jezika u predškolskom i školskom uzrastu

Učenje jezika je mnogo lakše kada ste mladi i svi stručnjaci ukazuju na tačnost ove teorije. Beba ume da izgovori sve glasove koji su potrebni za izgovor bilo kog jezika i stoga je učenje stranog jezika u predškolskom i školskom periodu najbolje vreme za usvajanje novog jezika. Ukoliko imate malo dete, pravo je vreme da razmislite o značaju koje će učenje engleskog jezika da ima u njegovoj budućnosti. Umesto da ostavite ovo za neki kasniji period sa pretpostavkom da će obaveze ove vrste više odgovarati detetu koje zna zašto uči i može da se nosi sa više obaveza, ipak je bolje da upišete dete na neki kurs u najranijem periodu obrazovanja.

Učenje u ranom periodu

Bilingvizam kod dece dolazi sasvim prirodno i bez velike muke oni mogu da nauče nove jezike. Kako deca uglavnom sve usvajaju kroz igru, u ovom periodu će uspeti da usvoje širok vokabular koji je osnova za detaljno poznavanje jezika. Rano usvajanje više jezika ima pozitivan efekat i na kasnije mentalno razvijanje vašeg deteta i poboljšanje memorije. Iako mnogi roditelji misle da će ukoliko upišu dete na kurs jezika u ranom periodu pre no što se upuste u školsko obrazovanje napraviti grešku, ne postoji ništa bolje što mogu da urade za njih.

mojedete

Socijalni aspekt

Pored učenja jezika, jedna od prednosti koja se navodi kada se spomene polazak u školu u ranom periodu jeste i socijalni aspekt koji je neizostavan ali i dragocen. Većina škola nudi nastavu u manjim ili većim grupama i upravo su ove grupe koje su bazirane na osnovu godina najbolji način da vaše dete radi na socijalizovanju sa vršnjacima. Ovo je posebno bitno za decu koja imaju problem sa stidljivošću ili govorom pred drugim ljudima. U atmosferi koja je njima zanimljiva jer se nalaze u sigurnom prostoru sa svojim vršnjacima i kroz zabavni i edukativni sadržaj usvajaju znanje, osetiće se prirodno da iskazuju svoje stavove.

Individualni časovi ili škola

Iako se privatni časovi jedan na jedan čine kao najbolja opcija kako bi vaše dete što pre i kvalitetnije usvojilo jezik, razmislite o grupnim časovima u školi za jezike. Na taj način vaše dete može sa svojim vršnjacima da iskoristi najbolje kurseve koje nudi opremljena škola engleskog jezika i da se upusti u otkrivanje novog jezika. Jako bitna stavka je i profesor koji će raditi sa decom, a to je upravo ono što odlikuje dobre škole koje nude časove engleskog jezika. Upravo su oni ti koji znaju kako da pristupe deci i učine im ove časove zanimljivim i uklone tu prepreku koju sva deca imaju a to je da su časovi naporni i dosadni.

Kognitivni razvoj

Učenje engleskog jezika ne znači samo to da će vaše dete umeti da se snađe i razume šta izvorni govornici pričaju. Pored toga, usvajanje vokabulara i sistema gramatike učiniće da vaše dete nauči i uvidi veze koje se javljaju među raznim konstrukcijama. Razvoj mozga na ovom nivou je jedna od najbitnijih stvari za dalje školovanje vašeg deteta i nešto što će odrediti način na koji će pristupati obrazovanju u kasnijem periodu školovanja. Deca koja znaju više stranih jezika imaju bolje rezultate ne samo u društvenim predmetima, nego i u prirodnim naukama upravo zbog usvajanja različitih sistema. Pored toga, razvijanje i širenje slike kada su u pitanju jezici, proširiće memoriju vašeg deteta što će mu biti korisno u svim aspektima života.

Motivišite svoje dete da uči jezike i počnite od engleskog jezika jer je on najbliži i najzanimljiviji deci koja prvi put uče drugi jezik. Nakon kratkog perioda, bićete ponosni na svoje dete kada počne da vam pokazuje naučeno i uvidićete sve prednosti bilingvizma kod male dece.

Leave a Reply

Required fields are marked*