Prvi korak TV emisija

Prvi korak – porodični magazin za savremene roditelje

Odluka da se postane roditelj je najvažnija odluka koju neko može da donese u životu. Sa njom dolazi i najveća odgovornost. Svaka pomoć na tom putu je od izuzetnog značaja, a porodični magazin „Prvi korak“ je upravo to – neophodna pomoć na dugačkom i teškom putu roditeljstva.

Natalija Todorović je autor emisije „Prvi korak“ na banjalučkoj Elta televiziji. Od nedavno je priča „Prvog koraka“ dobila novu dimenziju zahvaljujući sajtu prvikorak.info i posvećenom nastupu na društvenim mrežama i YouTube kanalu.

Svakodnevno se roditelji, ali i oni koji tek planiraju proširenje porodice, preko ovog porodičnog magazina mogu na zanimljiv i eudkativan način informisati o najbitnijim temama i problemima koje roditeljstvo prate.

Čime se bavi „Prvi korak“?

„Prvi korak“ se bavi trudnicama, porodiljama, bebama i decom predškolskog uzrasta, kako bi pružio informativne i sadržajne odgovore na pitanja savremenih roditelja.

Rubrike u emisiji i na sajtu podeljene su na sledeći način: stiže beba, život je čudo, moje dijete, naše priče i ko sam ja.

U njima su obrađene teme od onih koje prate trudnoću i porođaj, planiranje bebe, preko problema novopečenih roditelja, roditelja predškolaraca i dece sa poteškoćama u razvoju, pa do inspirativnih priča roditelja i same autorke, Natalije Todorović. Svako može učestvovati u kreiranju sadržaja kako sajta tako i emisije ukoliko se javi na mejl porodica@prvikorak.info i podeli svoju priču.

Zašto je važno biti informisan roditelj?

U današnjem dobu velikog broja informacija koje su dostupne zahvaljujući modernoj tehnologiji, neodgovorno je biti neobavešten, posebno kada je reč o tako ozbiljnim temama kakva je roditeljstvo.

Međutim, usled velikog broja informacija, teško je pronaći one prave, kvalitetne, istinite i korisne, koje će zaista biti od pomoći. To olakšava upravo postojanje magazina kakav je „Prvi korak“. Na starinski, objektivni, novinarski način, na jednom mestu na internetu, obrađuju se ključne teme i nema copy-paste sadržaja. Sve teme su obrađene uz pomoć stručnih lica, poput doktora, pedagoga, profesora, i tako dalje.

Kome je namenjen porodični magazin „Prvi korak“?

Ukoliko su vas nekad zanimale sledeće teme, bilo zbog vas, bilo zbog nekoga koga poznajete, onda je „Prvi korak“ definitivno pravo mesto:

Da li ste spremni za bebu, deca i prva pomoć, Angelmanov sindrom, vakcinancija – da ili ne, alergija na lekove i mleko, grčevi kod bebe, disleksija kod dece, dojenje sa silikonima, spinalna anestezija, odvikavanje od pelena, sindrom ADHD…

„Prvi korak“ pokazuje da se u vrtlogu besmislenog televizijskog i internet sadržaja može pronaći mesto koje će biti korisno roditeljima.

Leave a Reply

Required fields are marked*