Najlepši novogodišnji pokloni za decu

Kada se bliže novogodišnji i božićni praznici, treba smisliti adekvatne poklone za porodicu, prijatelje, kolege, a pre svega decu. Svoju decu dobro poznajete i znate šta biste mogli da im poklonite kako biste izmamili njihove osmehe. Međutim, kada kupujete poklone za mališane svojih prijatelja, onda već razmišljate šta im je potrebno i čemu bi se obradovali. Koji su to najlepši novogodišnji pokloni za decu i šta je prikladno za koji uzrast, pročitajte u ovom tekstu. Možda ćete dobiti ideju šta kupiti mališanima i razigrati njihova srca. 

Igračke za bebe 

Ako želite da kupite poklon za bebu do 6 meseci, to bi trebalo da bude nešto što će moći da uhvate rukom. Iz tog razloga, ivice predmeta ne smeju biti oštre, a sam predmet mora biti lagan. Poželjno je da bude u jakim bojama i da proizvodi zvuk koji će bebi privući pažnju. Možete im pokloniti igračke za krevetac, šarene ogradice ili mekane jastuke u obliku životinja. Već nakon šest meseci, kada počinju da sede i puze, bebama treba podstaći dalji razvoj. Najlepši novogodišnji pokloni za decu do godinu dana su igračke u obliku životinja ili voćki, koje proizvode neke zvuke ili muziku. Osim toga, možete izabrati igračke koje imaju na sebi površinu nalik ogledalu, jer deca ovog uzrasta vole da vide svoj odraz.  

Igračke za decu od godinu dana do prvog školskog časa

Od doba kada naprave prve korake do polaska u školu, veliko je razdoblje za decu, u kome će se njihova interesovanja neprestano menjati. Oko prve godine, deca postaju „todleri“. Jedan od najboljih poklona za decu ovog uzrasta su guralice. One im mogu biti zabavne sve do četvrte godine, a podstaći ćete ih da vam pokažu svoje nove veštine. Trotinet je još jedan od omiljenih dečjih poklona. Moći će u parkiću sa drugarima da ih voze i kasnije prepričavaju roditeljima ko je bio brži. Međutim, nemojte zaboraviti da im kupite i kacigu da bi se zaštitili od povreda. Devojčice od treće godine već počinju da imitiraju mame, da se šminkanju, obavljaju kućne poslove ili pripremaju hranu. Kuhinjica je poklon koji mami decu na kreativnost i daje malo više slobodnog vremena roditeljima, ako se zaigraju njome. Dečacima možete pokloniti garažu ili set za doktora. 

Kada napune četiri godine, spremni su da dobiju neki od poklona kao što su bicikl, lego kocke i svetleća tabla za crtanje. Bicikl će podstaći njihovu motoriku, lego kocke će im dati priliku da dizajniraju oblike koje zamisle u svojim glavicama, dok će ih svetleća tabla podsticati na crtanje, budeći njihovu kreativnost i slobodu. 

Novogodišnji pokloni za decu do trinaest godina

Od prvih školskih dana, u deci se pojačava želja za znanjem i istraživanjem, ali i sportskim nadmetanjem. Umesto tableta i mobilnog telefona, možete im pokloniti društvene igre, mikroskop, rančeve, lopte ili rolere. Pokušajte što više da ih podstaknete da izađu napolje i bave se sportom. Moramo da idemo u korak sa vremenom i znamo da se danas ne može bez kompjutera i telefona, ali isto tako ne smemo da zaboravimo da podstičemo decu na fizičku aktivnost. Sprečite gojaznost kod dece i uputite ih u detinjstvo kakvo ste vi nekada imali. 

Novogodišnji pokloni za decu za tinejdžere

Tinejdžersko doba je period kada se deca najviše menjaju. Svet odraslih je ispred njih i jako je teško udovoljiti im. Možda je najveći izazov kupiti tinejdžeru poklon. Postavlja se pitanje kako izbeći šablon, a ne razočarati ih. 

Probajte sa drvenim ukrštenicama, patikama ili igrom detektor laži. Dobra ideja može biti i neka moderna tehnologija: vodootporni Blutooth zvučnik ili polaroid aparat. Naravno, ako ste sa detetom bliski i imate mogućnosti za to, nećete pogrešiti sa telefonom ili tabletom

Ne zaboravite da napišete novogodišnju čestitku!

Bez obzira koliko godina dete ima, zna li ili ne zna da čita, napišite mu novogodišnju čestitku. To su uspomene koje se ostaju u nečijem sećanju, osmesi koji se ne zaboravljaju tek tako. 

Uz poklon, uvek izaberite personalizovane novogodišnje čestitke. Kada niste u mogućnosti da nekoga posetite za novogodišnje praznike, pošaljite mu čestitku na kućnu adresu ili bar SMS porukom poželite nešto od srca. Mladi sve više očekuju čestitke preko društvenih mreža. Međutim, najlepši novogodišnji pokloni za decu mogu biti ručno pravljene čestitke u obliku ukrasa ili trodimenzionalne jelke. Dečji osmeh je nešto najvrednije na svetu, stoga se potrudite da vaš poklon bude originalan. 

Leave a Reply

Required fields are marked*